[vc_row][vc_column][vc_column_text]
مردم در مورد برند شما چه فکر می کنند ؟
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]
(مناسب کارفرمایان محترم و صاحبان برند)
پاسخ به این سوال کلید حل بسیاری از مسائل اساسی و تعیین کننده در کمپانی شما است. پاسخ این پرسش برای شما حیاتی است. چرا که تکلیف سوالات متعدد دیگر را هم تا حدود زیادی روشن می کند و چراغ راهی موثر در مسیر تدوین و اجرای استراتژی های شرکت شما خواهد بود.
برای برند تعاریف و ویژگی های متعددی در ذکر شده است که ابعاد گوناگونی را در بر می گیرد و خوشبختانه توسط دو دانشمند برجسته حوزه برند آقایان آکر و کلر مدل سازی و عناصر آن قابل اندازه گیری شدند. آنچه در میان مفاهیم متعدد حوزه برند به پاسخ پرسش فوق نزدیکتر است واژه ی انگلیسی “Brand Associations ” است که بهترین ترجمه برای این ترکیب “تداعی های برند” است.
“تداعی های برند” حاصل ترکیب تلاش های های شما صاحب برند به عنوان فرستنده پیام (در قالب تبلیغات – روابط عمومی – بسته بندی – محصول – قیمت- عرضه و … ) است با تصورات و برداشت های مخاطبان از برند شما که با یکدیگر به اشتراک می گذارند. بنابراین اگر فکر می کنید تا امروز به صورت واضح پیام خاصی به مخاطب صادر نکرده اید معنایش عدم وجود تداعی خاص از برند شما در ذهن مردم نیست. در واقع صاحبان برند با تلاش های متعدد و صرف هزینه های فراوان سعی می کنند سهم خود را در کیفیت و نوع این تداعی ها بیشتر کنند. بدیهی است هرچقدر این تداعی به تداعی صاحب برند نزدیک تر باشد احتمال توفیق فعالیت های تجاری وی افزایش می یابد و قدم های دقیقتری برخواهد داشت.
تاریخ بیزنس پر است از اشتباهات بزرگ و ویران کننده که حاصل عدم شناخت این مفهوم کلیدی برند است. نمونه شاخص و بارز آن اقدام شرکت کوکاکولا در ورود به بازار محصول “نیو کوک” در دهه نود میلادی بود که منجر به کاهش چشمگیر محبوبیت ، فروش و اعتبار این شرکت شد و حتی باعث انجام تظاهرات علیه کوکاکولا گردید! آنچه کوکاکولا به آن بی توجه بود تداعی بخشی از مردم آمریکا از برندشان بود که چیزی شبیه نماد و پرچم سبک زندگی آمریکایی بود که ریشه در هویت ملی آمریکایی ها داشت که با کنار گذاشتن محصول قبلی و فرمول قبلی و شکل و شمایل قبلی محصول و ورود کوکای جدید با مقاومت شدید مردم روبرو گردید.
اما چگونه بفهمیم تداعی های ذهنی مردم از برند ما چیست؟
برای پاسخ به این پرسش بایستی از ترکیب روش های کمی و کیفی در تحقیقات میدانی استفاده کرد. ارزیابی و کشف تداعی برند خود شامل شناسایی ایماژ یا تصویر برند “Brand image” به علاوه مفهوم برند “Brand concept” بر پایه ارزش ادراک شده توسط مخاطب “perceived value” است.
حال که بیشتر با این مفهوم آشناییم براحتی می توانیم بگوییم گه بدون اطلاع از تداعی های برند طراحی امیخته بازاریابی “Marketing mix” (شامل طراحی محصول، قیمت گذاری، شبکه توزیع و تبلیغات و روابط عمومی) چقدر می تواند با اشتباه و کژروی همراه باشد. اولین سوالی که بعد از شناسایی تداعی برند باید از خود بپرسیم این است که آیا می خواهیم همین تداعی را تقویت کنیم یا اینکه قصد تغییرش را داریم؟ واضح است جواب مثبت یا منفی به این سوال، به دنبال خود دو دنیای متفاوت از اهداف و استراتزی ها به همراه خواهد داشت.
دپارتمان مطالعات و پزوهش های اقتصاد و بازار شرکت روزنه ارتباط آماده است همراه شما برای یافتن پاسخ سوالات کلیدی کسب و کارتان باشد.
هادی رحمانی / دپارتمان مطالعات و پژوهش های اقتصاد و بازار / شرکت روزنه ارتباط
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
ثبت ديدگاه